HOVĚZÍ S VEPŘOVÝM BŮČKEM NA ČERVENÉM VÍNĚ (Francie).

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MASO HOVĚZÍ / HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ / 




INGREDIENCE: 1 kg zadního hovězího, 250 g vepřového bůčku, 1 lžíce oleje, 50 g másla, 3 lžíce brandy, 700 ml červeného vína, 3 kusy krájené šalotky, 1 lžíce citr. šťávy, 300 g nakládaných cibulek, 250 g žampionů, sůl, čerstvě drcený pepř, voda nebo vývar na podlévání.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček nakrájíme na plátky a oblanšírujeme ve vařící vodě. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme plátky bůčku a opékáme dohněda asi 5 minut. Potom vše z kastrolu vyjmeme a dáme stranou. Do kastrolu dáme půlku másla, nasypeme nakládané cibulky a zvolna opékáme do zlatova. Opět vyjmeme. Nakrájíme hovězí maso na kostky, opečeme je v kastrolu do zlatova, vyjmeme a odstraníme přebytečný tuk. Do kastrolu přidáme šalotku, brandy a víno, krátce povaříme, přidáme maso a zvolna dusíme pod pokličkou asi 3 hod. Během dušení podléváme vodou nebo vývarem. Na pánvi rozpustíme zbývající máslo, přidáme žampiony, cibulky, citr. šťávu, sůl, pepř a dusíme, až se odpaří veškerá tekutina. Do kastrolu k masu přidáme bůček, cibulky a žampiony a dusíme, až je maso měkké. Z kastrolu vyjmeme maso, cibulky, žampiony a bůček, do šťávy přidáme vývar a vaříme tak dlouho, až šťáva zhoustne, vrátíme zpět maso a zbývající suroviny, dochutíme.



HOVĚZÍ S VEPŘOVÝM BŮČKEM NA ČERVENÉM VÍNĚ (Francie). HOVĚZÍ S VEPŘOVÝM BŮČKEM NA ČERVENÉM VÍNĚ (Francie).



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1379 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz