JAK SI PORADIT S TĚSTEM A PEČENÍM.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DOBRÁ RADA / DOBRÁ RADA KUCHYNĚ / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Kvasnicové těsto musí dobře vykynout. Koláče pečeme zprudka, při rychlém pečení zkypří. Buchty se pečou pomaleji, aby navrch i vespod pěkně zčervenaly a nebyly uvnitř syrové. Vánočka nebo bábovka se peče asi hodinu při středně mírné teplotě trouby. Jestliže se na povrchu peče příliš rychle, je nutné na ní položit papír. Pro dorty, nákypy a cukrovinky nesmí byt trouba přehřátá. Správné vyhřátí trouby k pečení dortů poznáme, vložíme-li ní kus papíru a ihned zavřeme dvířka. Papír má pomalu bez kouře postupně žloutnout až nakonec zůstane hnědý. Peče-li trouba příliš odzdola, musí se dát pečivo na rošt. Toto choulostivé pečivo se nesmí – aspoň ne ze začátku – vytahovat z trouby, aby se nesrazilo. Piškotové pečivo má mít stejnou teplotu jako dorty a nákypy. Máslové pečivo potřebuje prudké pečení, aby „vyskočilo” a zčervenalo. Vánočky necháme po upečení ještě několik minut v troubě, aby nebyly mazlavé. Dorty a nákypy jsou upečeny, jestliže se na krajích začínají svrchu odchylovat do formy. Nejčastěji pokazíme pečivo při vyklápění, proto pečivo si musíme počínat opatrně. Dorty obyčejně před vyklápěním poprášíme na povrchu trochou mouky, opatrně překlopíme a necháme vychladnout. Studený dort obrátíme dnem vzhůru a po naplnění na této straně poléváme. Pečeme-li cukrovinky ve formičkách, je nutno je vymastit, nejlépe rozpuštěným tukem, v němž je vždy trochu podmáslí. Pečivo se pak nepřilepuje. To platí hlavně o piškotovém pečivu a cukroví bez másla. Největší opatrnosti vyžadují nákypy, hlavně vařené v páře. Ty je nutno podávat hned po dohotovení, aby neoschly.

JAK SI PORADIT S TĚSTEM A PEČENÍM. JAK SI PORADIT S TĚSTEM A PEČENÍM.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1401 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz