INGREDIENCE: 600g hovězí roštěnky, drcený černý pepř, sůl, 30g slaniny, lžíce oleje, 300g drobných žampionů, 300 ml hovězího vývaru, 200 ml smetany (12%), lžíce hl. mouky.
Na sedlinu: 6 žemlí, 3 vejce, 350 ml mléka, 60g másla, sůl, muškátový květ, 2 lžíce nasekané petrželové natě.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme jej na plátky asi po 75g, které z každé strany naklepeme, opepříme a osolíme. Slaninu nakrájíme na drobné kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm zprudka plátky masa z obou stran, asi 5 min. Žampiony očistíme a překrájíme na poloviny. Na pánvi rozškvaříme slaninu a přidáme k ní houby, které za stálého míchání opečeme. Do kastrolku masu přidáme opražené žampionu s rozškvařenu slaninou, podlijeme teplým vývarem a pod poklicí dusíme na mírném ohni asi 1 hod. Poté maso a houby vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehaly mouku. Vzniklou omáčku zhruba 12 min. povaříme, pak vrátíme zpět plátky masa a houby a vše prohřejeme.
Sedlina: Žemle nakrájíme n kostičky, vejce rozšleháme s mlékem a solí. 50g másla rozehřejeme a pokropíme jim žemle, které pak zalijeme vejci s mlékem a necháme nasáknout. Pekáč vymažeme zbylým máslem. Troubu předehřejeme na 170°C a nasáklé housky přendáme do pekáče a posypeme je muškátovým květem a petrželkou. V troubě upečeme do růžova. Plátky masa přeléváme omáčkou s houbami, podáváme k nim na čtverečky nakrájenou houskovou sedlinu.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,98 | Hodnotilo: 1356 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA