HOVĚZÍ MASO WELLINGTON.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MASO HOVĚZÍ / HOVĚZÍ ROŠTĚNKY / 




INGREDIENCE: 300g mraženého lístkového těsta, 1 k hovězí roštěnky, 2 lžíce oleje, 150 g prorostlé slaniny, 1 svazek mladé cibulky, 300 g žampiónů, 20 g másla, 1 svazek petrželky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, l vejce, trochu mléka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístkové těsto necháme rozmrazit, mezitím maso omyjeme, osušíme, popřípadě odstraníme tučné části. Na sporáku rozpálíme pánev s olejem a necháme na něm maso zprudka opéci po všech stranách (asi 10 minut). Potom maso zabalíme do alobalu a necháme odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu a cibuli podusíme, žampióny očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a s máslem také podusíme. Petržel omyjeme, osušíme, zbavíme stonků a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Maso vyndáme z alobalu a posypeme solí a pepřem. Ke slanině s cibulí přidáme žampióny, petrželku, česnek a dochutíme soli a pepřem. Oddělíme žloutek od bílku. Lístkové těsto rozválíme do čtverce tak velkého, aby se do ně dalo zabalit maso i s náplní. Okraje těsta potřeme bílkem. Část náplně dáme doprostřed těsta, maso položíme na ni a druhou část náplně položíme na maso. Vše zabalíme do lístkového těsta a okraje pevně přitiskneme. Aby pára mohla při pečení unikat, nařízneme v těstě několik otvorů. Plech vypláchneme studenou vodou a položíme na něj těsto s masem spojenými okraji dolu. Žloutek rozkvedláme s mlékem a potřeme jím povrch těsta. Pečeme, dokud těsto pěkně nezezlátne. Příloha: zelený hrášek nebo chřest.



HOVĚZÍ MASO WELLINGTON. HOVĚZÍ MASO WELLINGTON.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1373 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz