INGREDIENCE: 1 větší kachna, kousek slaniny, 1 menší cibule, celý pepř, 20 g hladké mouky, sůl.
Nádivka: 250 g vepřového bůčku, 250 g uzeného bůčku, 250 g hovězího masa, kachní játra, 3 žemle, 150 g žampionů, 1 vejce, 2 žloutky, 50 g slaniny, 50 g cibule, 2 dl smetany, špetka strouhaného muškátového oříšku, špetka muškátového květu, špetka utlučeného nového koření, 3 lžíce brandy, pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu dobře očistíme, odsekneme krk, křídla a nohy. Pak ji rozřízneme podél hřbetu. Opatrnými krátkými řezy oddělujeme maso od kostí a tak postupně kachnu vykostíme. Nakonec zbude maso v podobě obdélníkového dílu, který poklademe nádivkou: Na masovém strojku umeleme hovězí maso, vepřový i uzený bůček, játra, mlékem zvlhčené žemle, slaninu a cibuli. Hmotu pak okořeníme, osolíme, přidáme pokrájené, podušené houby, žloutky a ušlehané celé vejce. Promícháme a přilijeme smetanu ochucenou brandy. Znovu prohněteme a hotovou směs klademe na plát kachního masa. Ten sbalíme a sešijeme, zabalíme do plátěného ubrousku, který na obou koncích stočíme, utáhneme a zavážeme provázkem. Provázkem obtočíme i celou roládu, aby neztratila tvar. Pak maso ponoříme do osolené vody, ohřáté na 75 °C. Tuto teplotu udržujeme 2 hodiny. Potom roládu z ubrousku vybalíme a vložíme na pekáč na kostičky rozškvařené slaniny a kolečka cibule. Při pečení poléváme vypečenou šťávou, kterou ochutíme pepřem. Pečeme asi hodinu. Pak maso vyjmeme, vysmahnutou šťávu zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme, zředíme horkou vodou a dobře povaříme. Roládu Krájíme na plátky a přeléváme šťávou. Podáváme s bramborovou kaší.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,98 | Hodnotilo: 1368 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA