KACHNÍ ROLÁDA PO BULHARSKU.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ KACHNA / 




INGREDIENCE: 1 větší kachna, kousek slaniny, 1 menší cibule, celý pepř, 20 g hladké mouky, sůl.
Nádivka: 250 g vepřového bůčku, 250 g uzeného bůčku, 250 g hovězího masa, kachní játra, 3 žemle, 150 g žampionů, 1 vejce, 2 žloutky, 50 g slaniny, 50 g cibule, 2 dl smetany, špetka strouhaného muškátového oříšku, špetka muškátového květu, špetka utlučeného nového koření, 3 lžíce brandy, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu dobře očistíme, odsekneme krk, křídla a nohy. Pak ji rozřízneme podél hřbetu. Opatrnými krátkými řezy oddělujeme maso od kostí a tak postupně kachnu vykostíme. Nakonec zbude maso v podobě obdélníkového dílu, který poklademe nádivkou: Na masovém strojku umeleme hovězí maso, vepřový i uzený bůček, játra, mlékem zvlhčené žemle, slaninu a cibuli. Hmotu pak okořeníme, osolíme, přidáme pokrájené, podušené houby, žloutky a ušlehané celé vejce. Promícháme a přilijeme smetanu ochucenou brandy. Znovu prohněteme a hotovou směs klademe na plát kachního masa. Ten sbalíme a sešijeme, zabalíme do plátěného ubrousku, který na obou koncích stočíme, utáhneme a zavážeme provázkem. Provázkem obtočíme i celou roládu, aby neztratila tvar. Pak maso ponoříme do osolené vody, ohřáté na 75 °C. Tuto teplotu udržujeme 2 hodiny. Potom roládu z ubrousku vybalíme a vložíme na pekáč na kostičky rozškvařené slaniny a kolečka cibule. Při pečení poléváme vypečenou šťávou, kterou ochutíme pepřem. Pečeme asi hodinu. Pak maso vyjmeme, vysmahnutou šťávu zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme, zředíme horkou vodou a dobře povaříme. Roládu Krájíme na plátky a přeléváme šťávou. Podáváme s bramborovou kaší.



KACHNÍ ROLÁDA PO BULHARSKU. KACHNÍ ROLÁDA PO BULHARSKU.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1368 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz