KACHNA S ČERVENÝM ZELÍM.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ KACHNA / 




INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, kmín, 3 jablka, malá hlávka červeného zelí, 1 lžíce sádla, 1 cibule, sklenka červeného vína, lžička cukru, lžíce hladké mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, kůži i vnitřek osolíme a posypeme kmínem. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlití, obrácení a sebrání vypečeného sádla. Jablka vložíme do břišní dutiny nebo je dusíme ve výpeku. Dočervena upečenou kachnu vyjmeme a naporcujeme, vypečené sádlo slijeme, výpek podlijeme vodou a povaříme. Než se kachna upeče, připravíme si červené zelí. Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli dožluta, přidáme na nudličky nakrájené zeli, lžičku soli a lžičku kmínu, přelijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 3/4 hodiny). Ke konci dušení vlijeme víno, přisladíme a nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody Za občasného promíchání povaříme, podle chuti přisolíme nebo přikyselíme octem a podáváme jako přílohu k pečené kachně s houskovým knedlíkem.



KACHNA S ČERVENÝM ZELÍM. KACHNA S ČERVENÝM ZELÍM.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1352 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz