KACHNA PEČENÁ NA VÍNĚ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ KACHNA / 




INGREDIENCE: 1 kachna, 2 lžíce sádla, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 1 sklenka červeného vína, 1 lžíce rajčatového protlaku, citrónová šťáva, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce brusinkového nebo rybízového kompotu, špetka cukru, sůl, 2 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, kousek bobkového listu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na plátky pokrájenou mrkev, celer a petržel osmažíme dožluta na sádle, přidáme cibuli pokrájenou na tenká kolečka a vložíme kachnu osolenou na povrchu i uvnitř a zlehka ji po všech stranách opečeme. Podlijeme ji vodou, přidáme citrónovou šťávu a koření a pečeme pod vrchním dílem pekáče. Při pečení kachnu přeléváme mastnou šťávou, podléváme vodou, polovinou dávky vína a odebíráme vypečené sádlo. Měkkou kachnu vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme. Zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme rajčatový protlak, kompot a za častého míchání povaříme v hustou omáčku. Přecedíme ji, ochutíme vínem, cukrem a citrónovou šťávou. Příloha: houskové knedlíky.



KACHNA PEČENÁ NA VÍNĚ. KACHNA PEČENÁ NA VÍNĚ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1352 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz