PEČENÁ KACHNA S CIBULÍ

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ KACHNA / 


Na Štědrovečerní stůl !!

INGREDIENCE: 1 libová kachna, 500 g másla, 2 cibule, 8 lžic rajčatového protlaku, l lžíce citrónové šťávy, 8 rajčat, 4 lžíce sterilované míchané zeleniny, 7 velkých brambor, 2 lžíce majonézy, 100 g mletého masa, 250 g rýže, pepř, sul.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, omyjeme a osušíme. Cibuli prolisujeme, vmícháme ji do másla a směs opepříme a osolíme. Naplníme kachnu a zašijeme ji. Na rozpáleném oleji pak ze všech stran opečeme a pak asi hodinu vaříme ve vodě, do které jsme přidali l cibuli a trochu soli. Uvařenou kachnu opatrně vyjmeme, potřeme směsí z rajského protlaku, másla a citrónové šťávy. V rozehřáté troubě upečeme dočervena (asi 15-20 minut).
Připrava oblohy: Z rajčat vybereme dužinu a naplníme je směsí smíchané zeleniny, 3 uvařených a na kostičky pokrájených brambor, majonézy, citrónové šťávy, soli a pepře. Zbývající brambory, z nichž vydlabeme vnitřky, upečeme v oleji dozlatova. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a zbývající rajčatový protlak a za stálého míchání opečeme na oleji. Touto směsí naplníme připravené brambory. Podle egyptského obyčeje se kachna servíruje na stůl celá, obložená plněnými rajčaty a brambory.



PEČENÁ KACHNA S CIBULÍ PEČENÁ KACHNA S CIBULÍ



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1346 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz