Pokud chceme kuře naplnit nádivkou, osolíme ho, nádivku vložíme do břišní dutiny nebo pod kůži nad prsíčky, sešijeme nití nebo spíchneme jehlicemi, aby nádivka při pečení nevytékala a upečeme jako v předešlém předpise. Kuře však pečeme pomaleji, zvlášť Je-li nádivka v břišní dutině, aby se maso dostatečně propeklo a aby se propekla i nádivka. Někdy můžeme také péct nádivku mimo kuře, a to buď ve vymaštěném alobalu, nebo v kastrůlku. Nádivka pečená přímo v kuřeti má však lepší chuť.
INGREDIENCE: Nádivka s masem: šálek zbytků pečeného masa (z krůty, vepřového, telecího masa apod.), 2 vejce, l lžíce másla, 100 g slaniny nebo salámu, l lžička petrželky (čerstvé nebo sušené), šálek strouhané housky, špetka muškátu, sůl, pepř. Maso nasekáme nadrobno, přidáme strouhanku, na nudličky nakrájenou slaninu nebo salám, petrželku, pepř a muškát a mírně osolíme. Přidáme rozehřáté máslo a rozšlehaná vejce. Vše dobře promícháme a buď ještě zahustíme strouhankou, nebo zředíme mlékem.
Máslová nádivka: 3 žemle, šálek mléka, l lžíce másla, 2 vejce, sůl, petrželka, špetka pepře, špetka muškátu Nepříliš čerstvé žemle nakrájíme na kostky, zalijeme je mlékem a necháme nasáknout. Pak mléko vyždímáme, žemle vložíme do mísy, přidáme vejce, máslo, sůl, koření a petrželku. Směs dobře promícháme, a Je-li třeba, zahustíme strouhanou houskou. Chceme-li mít nádivku kypřejší, Ušleháme z bílků hustý sníh a vmícháme ho do nádivky.
Sváteční nádivka: 3 žemle, l lžíce másla, 2 cibulka, drůbky z kuřete, šálek mléka, 2 vejce, sůl, pepř, petrželka, plátek slaniny. Na rozehřátém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli a na ní opečeme na kousky nakrájené drůbky. Podlijeme je trochou vody a dusíme doměkka. Žemle nakrájíme na kousky, zalijeme je mlékem a necháme nasáknout. Pak je vymačkáme a vložíme do mísy. Přidáme žloutky, sůl, koření a na nudličky nakrájenou slaninu. Nakonec vmícháme dušené drůbky a hustý sníh ušlehaný z bílků. Pokud je nádivka řídká, zahustíme ji strouhanou houskou.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,98 | Hodnotilo: 1357 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA