KUŘE S KOPŘIVOVOU NÁDIVKOU

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ KUŘE / 




INGREDIENCE: 1 kuře, sůl, grilovací koření, l lžíce másla nádivka: 2 žemle, l lžíce mléka, hrst kopřiv, 2 žloutky, l lžíce másla, špetka muškátového kvetu, sůl, strouhanka, sníh ze 2 bílků.

POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté kuře osolíme. Kůži směrem od volete k tělu prsty uvolníme, aby se do volete vešlo hodně nádivky. Nakrájíme žemli na kostičky a navlhčíme ji mlékem. Kopřivy krátce povaříme v horké vodě, scedíme, necháme okapat a nasekáme na kousky. V misce utřeme máslo se žloutky do pěny, přidáme navlhčenou žemli, kopřivy, muškátový květ, sůl a podle potřeby zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Vzniklou nádivkou naplníme kůži volete a břišní dutinu a zašijeme nití. (V případě, že nám nádivka zbude, dáme ji samostatně péct do tukem vymazaného pekáčku.) Naplněné kuře opečeme po obou stranách a potom již pečeme nádivkou nahoru, aby se nepřipekla. Během pečení podléváme kuře vodou a potíráme směsí rozpuštěného másla a grilovacího koření. Upečené kuře podáváme s rýží, vařenými brambory nebo zeleninovým salátem. Tip: Pokud chceme mít nádivku výraznější chuti, přidáme do ní ještě rozetřený česnek a kostičky rozškvařené slaniny.



KUŘE S KOPŘIVOVOU NÁDIVKOU KUŘE S KOPŘIVOVOU NÁDIVKOU



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1356 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz