INGREDIENCE: 1 kuře, sůl (nebo grilovací koření, případně koření na kuře), l lžička hladké mouky.
Nádivka: 2 rohlíky rozmáčené v mléce, 2 vejce, vrchovatá lžíce másla, petrželka, muškátový květ, sůl, máslo na potření.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře omyjeme, osušíme, osolíme nebo potřeme uvedeným kořením. Rohlíky z minulého dne pokrájíme na kostičky, přelijeme studeným mlékem a necháme nasáknout. V misce umícháme žloutky se změklým máslem do pěny, osolíme a okořeníme špetkou muškátu, přidáme drobně nasekanou petrželku (můžeme vmíchat i šunku nakrájenou na jemné nudličky, pokud mělo kuře drůbky, přidáme i pokrájená jatýrka) a nakonec vmícháme rozmočené a trochu vymačkané rohlíky, dobře promícháme a směs zlehčíme tuhým sněhem z ušlehaných bílků. Nádivku vložíme bud do břišní dutiny kuřete, nebo pod kůži prsíček. Zbytek, který se do kuřete nevešel, položíme ve tvaru válečku vedle kuřete do pekáče a upečeme společně nebo zabalíme do pomaštěného alobalu a upečeme vedle. Naplněné kuře sešijeme nebo spíchneme jehlicemi, vložíme do vymaštěného pekáčku, podlijeme trochou horké vody a pečeme v horké troubě po obou stranách dočervena. Pečeme při mírnějším žáru, aby se nádivka propekla a kuře se na povrchu nepálilo a nevysušovalo. Během pečení potíráme povrch máslem nebo výpekem a podléváme trochou horké vody. Dozlatova upečené kuře vyjmeme, šťávu v pekáčku vydusíme na tuk, seškrábneme i napečenou stavu ze stran pekáčku, zaprášíme lžičkou hladké mouky, promícháme, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a vlijeme do kastrůlku. Tam vaříme aspoň 5 minut, až se vše rozvaří a tuk se odděluje od stavy. Kuře naporcujeme. Na talířích dostane každý porci masa a část nádivky. Maso přelijeme vařící šťávou a podáváme s vařenými brambory posypanými trochou petrželky. Jako příloha je vhodný jemný kompot.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1352 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA