BULHARSKÉ KUŘE II

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ KUŘE / 




INGREDIENCE: 1 větší kuře, koření na kuře nebo grilovací koření, 2 lžíce másla a 4 lžíce oleje, 5 velkých cibulí, l lžička mleté papriky, 1/2 lžičky koření čubrica (můžeme vynechat), šálek drůbežího bujónu z kostky, 8 rajčat, l kg brambor.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře rozdělíme na několik porcí, posypeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a na rozehřátém másle s olejem smažíme po obou stranách. Pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do vypeku vhodíme nadrobno nakrájené cibule a dusíme je dožluta. Přidáme papriku a čubricu, podlijeme vývarem z kostky a dusíme, až se cibule rozdusí. Brambory uvaříme ve slupce a po mírném ochlazení oloupeme. Necháme zcela vychladnout a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na silnější plátky a na troše tuku osmahneme, aby se vydusila část šťávy. Pokud na jaře ještě nemáme rajčata, použijeme rajskou šťávu nebo zředěný protlak. Dno pekáčku vymastíme olejem, rozložíme brambory, osolíme je a můžeme i trochu pokmínovat drceným kmínem, na ně rozetřeme dušená rajčata nebo je pokropíme šťávou či protlakem, na rajčata rozložíme měkké kuřecí maso (porce částečně vykostíme), rozdušenou cibulovou omáčku ochutíme podle potřeby solí, nalijeme ji na maso a naplněný pekáček vložíme do rozehřáté trouby Pečeme, až omáčka začne na povrchu zlátnout. Podáváme s dušenou rýží nebo s pečivem.



BULHARSKÉ KUŘE II BULHARSKÉ KUŘE II



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1356 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz