INGREDIENCE: l kuře (nebo 4 kuřecí řízky z prsíček), l vejce, 2 lžíce škrobu, 1-2 lžíce sójové omáčky, 1/2 malé hlávky zelí, 10 žampionů, l cibule, 2 stroužky česneku, čili nebo několik feferonek podle chuti, 1/2 lžičky glutasolu, 1 lžička škrobu. Zálivka: šálek vyváni z kostky bujónu, 1/2 šálku vína, 3 lžíce sójové omáčky, l lžička cukru, 2/2 lžičky zázvoru, l lžíce citrónové šťávy, větší špetka glutasolu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrojíme na páteři a pomalu odřezáváme od žeber, křídla a nohy vykostíme a čisté maso nakrájíme na tenké kousky. Vyklepneme k němu vejce, posypeme 1-2 lžícemi škrobu (podle velikosti kuřete), Zakapeme trochou sójové omáčky a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Zelí nakrájíme na čtverečky, vložíme do vařící osolené vody a minutu povaříme. Pak vodu scedíme a zelí propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Na plátky nakrájíme žampiony, vložíme je na trochu rozehřátého oleje, lehce osolíme a dusíme, až se vzniklá šťáva vydusí. Dále si připravíme zálivku. Vývar z bujónové kostky doplníme vínem, sójovou omáčkou, cukrem, zázvorem, citrónovou šťávou a povaříme. Pak odstavíme a vmícháme glutasol. V pánvi s vyšším okrajem rozpálíme olej, postupně vhodíme kousky odleželého masa a vidličkou oddělujeme, aby se jednotlivé kousky neslepovaly. Když jsou všechny kousky masa osmaženy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli (můžeme přidat i l pórek), na plátky nakrájený česnek, po chvíli Okapané zelí a podušené žampiony. Společně asi 3 minuty opékáme na silném ohni, pak zalijeme zálivkou, přiostříme čili nebo feferonkami a zahustíme lžičkou škrobu, který jsme rozmíchali v troše studené vody. Ještě jednou dobře promícháme a hned podáváme s dušenou rýží (která je téměř neslaná).
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,98 | Hodnotilo: 1369 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA