KANČÍ KÝTA S BRUSINKOVOU OMÁČKOU.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZVĚŘINA / ZVĚŘINA DIVOČÁK / 




INGREDIENCE: 2 kg kančí kýty, 150 g tuku, 150 g kořenové zeleniny, 200 g cibule, 150 g rybízového džemu, 150 g brusinkového kompotu, 100 g pomeranče, 50 g křenu, 100g hladké mouky, divoké koření (bez tymiánu), sůl, 30 g hořčice, 10 g muškátového oříšku, 2 dl červeného vína, 1 citrón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou kančí kýtu odblaníme, dobře vypereme a osolíme. V polovině tuku dorůžova osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a očištěnou zeleninu, zalijeme vlažnou vodou, přidáme na kolečka krájený citrón, vložíme připravenou kýtu a dusíme pod pokličkou doměkka. Při dušení kýtu občas přeléváme vlastní šťávou. Dušenou kýtu vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, přidáme brusinky, rybízovou zavařeninu, na plátky nakrájený pomeranč, strouhaný křen, hořčici, muškátový oříšek, dobře rozmícháme, rozředíme horkou vodou nebo vývarem a dosolíme. Omáčku ještě zvolna povaříme. Do hotové přecezené omáčky přidáme červené víno a necháme ještě přejít varem. Kýtu podáváme s houskovým knedlíkem.

KANČÍ KÝTA S BRUSINKOVOU OMÁČKOU. KANČÍ KÝTA S BRUSINKOVOU OMÁČKOU.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1355 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz