INGREDIENCE: Těsto: 2 vejce, 100 g hrubé mouky, 2 lžíce vody.
Zeleninová náplň: 200 g mrkve, 100 g celeru, 2 pórky, 30 g másla, sůl.
Masová náplň: 100 g libového vepřového masa, 100 g libového hovězího masa, l cibule, 3 lžíce kečupu, pepř, sůl, 30 g tuku.
Omáčka: 20 g másla, l dl smetany (6 %), 1/2 kostky masoxu, sůl, pepř, muškát, 100 g strouhaného tvrdého sýra, tuk na vymazání formy, l vejce, mletá paprika, kousek alobalu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prošijeme mouku a uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce a přidáme vodu. Z těchto přísad připravíme těsto, z kterého vyválíme dvě placky. Vykrájíme z nich 4 plátky o velikosti formy, ve které budeme lasagne péci, a necháme je mírně proschnout. Vepřové a hovězí maso umeleme a ochutíme solí a pepřem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme tuk a cibuli v něm necháme zesklovatět. Potom k ní přidáme mleté maso a osmahneme jej. Masovou směs doplníme kečupem, dobře promícháme a za občasného zamíchání dusíme doměkka. Mrkev, celer, pórek očistíme a nakrájíme na kousky. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, osolíme a 10 minut dusíme. Můžeme podlít vodou. Sýr nastrouháme najemno. Máslo na omáčku rozpustíme v hrnečku, přidáme smetanu, masox a za stálého míchání přivedeme do varu, okořeníme a odstavíme. Do 3 l osolené vroucí vody vložíme plátky nudlového těsta a vaříme je 5 minut. Uvařené plátky postupně vyjmeme a rozložíme je vedle sebe na alobal. Připravenou formu vymažeme tukem a na dno položíme jeden plátek těsta. Poklademe jej polovinou zeleninové náplně, posypeme částí strouhaného sýra a zalijeme polovinou omáčky. Vrstvu zeleniny přikryjeme dalším plátkem, na který rozetřeme masovou náplň, a opět zakryjeme nudlovým těstem. Na třetí plátek dáme druhou polovinu zeleninové náplně, sýra a omáčky. Posledním plátkem lasagne uzavřeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletou paprikou. Pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1339 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA