RYBÍ FILÉ S RŮZNÝMI OMÁČKAMI.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / RYBY / RYBY FILÉ / 




INGREDIENCE: 750 g rybího filé (nebo 2 krabičky rybích prstů), hladká mouka, sůl, citrónová šťáva, mletý kmín, sladká paprika, olej, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé nakrájíme na hranolky, pokapeme je citrónem, osolíme, lehce poprášíme mletým kmínem a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a filé osmažíme po všech stranách dozlatova. Během smažení můžeme lehce poprášit paprikou tak, aby se však paprika nedostala do oleje, zhořkla by. Hotové filé necháme okapat na ubrousku, na talířích ozdobíme petrželkou a obložíme miskami s omáčkami. Každý si své kousky smažené ryby namáčí v omáčkách.

Příloha: smažené bramborové hranolky, nebo horké toasty potřené máslem.

Cibulová omáčka: 5 lžic majolky nebo tatarské omáčky, l velmi jemně nakrájená cibule, špetka pepře, špetka soli.

Česneková omáčka: 5 lžic majolky nebo tatarské omáčky, 4 stroužky česneku utřeného se solí, 3 lžíce jogurtu nebo sladké či kysané krémovité smetany.

Indická omáčka: 5 lžic tatarské omáčky, 3 lžíce kysané krémovité smetany, l lžíce rozehřátého másla, v němž jsme rozpustili 1/2 lžičky kari koření, l banán rozmačkaný vidličkou, špetka pepře a soli.

Křenová omáčka: 5 lžic majolky nebo tatarské omáčky, 2 lžíce smetany nebo jogurtu, l vrchovatá lžíce nastrouhaného křenu, špetka soli, lžička citrónové šťávy.

Americká omáčka: 5 lžic majolky, 2 lžíce hořčice (může být i ostrá francouzská), 2 lžíce kečupu, 1/2 lžičky pepře, špetka soli.

Ostrá čili omáčka: 5 lžic majolky nebo tatarské omáčky, 1/2 lžičky čili koření nebo tabaska, 1 lžíce sladké smetany nebo jogurtu, 1/2 lžičky soli.



RYBÍ FILÉ S RŮZNÝMI OMÁČKAMI. RYBÍ FILÉ S RŮZNÝMI OMÁČKAMI.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1339 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz