CELEROVÁ POLÉVKA S OPEČENOU HOUSKOU.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / POLÉVKY / POLÉVKA ZELENINOVÁ / 




INGREDIENCE: 1 celer (asi 800 g), 80 g másla 3 drobné cibulky, 1/8 l smetany ke šleháni kousek citrónové kůry z chemicky neošetřeného citrónu, 3/4 l masového vývaru, sůl, mletý POSTUP PŘÍPRAVY: Celer očistíme, opereme, rozkrájíme na dílky, které oloupáme a rozkrájíme na kostky. V 50 g rozpuštěného másla zpěníme na malé kousky krájené oloupané cibulky, přidáme celer a oboje dusíme dozlatova. Přilijeme smetanu, vložíme kousek omyté citrónové kůry a vaříme na malém ohni, dokud celer nezměkne. Pak zeleninu prolisujeme, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně. Žloutek rozšleháme v troše tekutiny a přidáme jej do polévky Veku rozkrájíme na kostičky, které opečeme na zbylém másle. Před podáváním vsypeme do polévky jemně krájenou petrželku. Opečenou veku podáváme zvlášť.

CELEROVÁ POLÉVKA S OPEČENOU HOUSKOU. CELEROVÁ POLÉVKA S OPEČENOU HOUSKOU.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1327 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz