PIZZA- ZÁKLADNÍ TĚSTO I.
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 15 g droždí, l lžička cukru, 2 lžíce oleje, 1/2 šálku vlažné vody nebo mléka, špetka soli.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka nebo rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Mezitím do mísy prošijeme mouku, osolíme, vmícháme olej a vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Posypeme je moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teple vykynout. Dávka stačí na l kulatou formu.
PIZZA - ZÁKLADNÍ TĚSTO II.
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 15 g droždí, l lžička cukru, 2 lžíce oleje, l dl vlažné vody, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce mléka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnečku s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Mouku prošijeme do mísy, osolíme, přidáme kvásek a přilijeme vodu a olej. Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto a lehce posypané moukou necháme vykynout. Dávka stačí na l kulatou formu.
PIZZA - ZÁKLADNÍ TĚSTO III.
INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, 10 g droždí, sůl, 20 g cukru, 2 dl vody, l vejce.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z rozmačkaných kvasnic, trochy vlažné vody, soli a cukru připravíme kvásek, který na teplém místě necháme vykynout. Mezitím do mísy prošijeme mouku. Potom přidáme do mouky vzešlý kvásek, vejce, zbytek vody a vypracujeme hladké těsto. Těsto lehce posypané moukou necháme vykynout na teplém místě. Dávka stačí na l plech.
PIZZA - ZÁKLADNÍ TĚSTO IV.
INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 2 lžíce mléka, l lžička cukru, l lžička soli, 2,5 dl vlažné vody, 1-2 lžíce oleje.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnečku s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a l lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Zbylou mouku prošijeme do mísy, osolíme, přidáme kvásek a přilijeme po částech vodu. Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto, které dáme do mísy, a celý jeho povrch potřeme olejem (to je důležité pro správné a rychlé kynutí). Necháme vykynout na teplém místě. Toto těsto je velmi chutné, pokud se pizza konzumuje ještě teplá. Do druhého dne ztvrdne. Dávka je určena na jeden plech.
PIZZA - ZÁKLADNÍ TĚSTO V.
INGREDIENCE: 300 g polohrubé mouky, 20 g droždí, l lžička kypřícího prášku do pečiva, trochu soli, 4 lžíce oleje, l vejce, 2 dl vody, špetka cukru.
POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozmícháme s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody. Necháme ho vykynout a potom přidáme do mouky předem promíchané s práškem do pečiva. Přidáme tuk, vejce, sůl a vlažnou vodou v míse zaděláme hladké těsto jako na koláče. Necháme ho na teplém místě vykynout. Dávka stačí na l kulatou formu.
PIZZA - ZÁKLADNÍ TĚSTO VI.
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, l dl mléka, 50 g másla, l vejce, 1 lžička soli, 2 lžičky kypřícího prášku.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prošijeme do mísy, osolíme a vmícháme kypřiči prášek. Vejce rozmícháme v mléce a spolu se změklým máslem přidáme k mouce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme před použitím ještě asi 1/4 hodiny odpočinout. Dávka stačí na l kulatou formu.
PIZZA - ZÁKLADNÍ TĚSTO VII.
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, l lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 150 ml mléka, 2 vejce, tuk na vymazání formy.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do mouky vmícháme prášek do pečiva, sůl a olej. Přidáme mléko a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které upravíme do vymazané formy. Dávka stačí na l kulatou formu.
PIZZA - ZÁKLADNÍ TĚSTO VIII.
INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 250 g másla, l bílý jogurt, mouka na vyválení.
POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, mouku a jogurt zpracujeme na hladké těsto. Necháme ho nejméně 30 minut v chladu odpočinout. Pak těsto rozválíme a upravíme do formy. Dno několikrát propíchneme vidličkou. Dávka je určena na jeden plech.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1345 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA