JATERNICOVÝ PREJT III

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZABIJAČKA DOMÁCÍ / JITRNICE JELITA A PREJT / 




INGREDIENCE: 1 1/2 kg vepřové hlavy, 250 g vepřových plic, 250 g vepřových jater, 250 g vepřového bůčku, 500 g žemlí, 1 l vývaru z masa, třený česnek, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, škvařené sádlo, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: V mírně osolené vodě uvaříme dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, plíce a bůček. Maso uvaříme tak, aby bylo tužší. Plíce uvaříme zvolna doměkka. Potom vykostíme bůček, vepřovou hlavu a společně s plícemi nadrobno nasekáme. Očištěná a opláchnutá vepřová játra najemno semeleme a promícháme se žemlí namočenou ve vodě a před použitím dobře vymačkanou. Potom k žemli s játry přidáme rozsekané maso, ochutíme kořením a solí, přidáme procezený vývar z masa a vše dobře promícháme. Vše ještě dochutíme. Takto připravený prejt dáme do sádlem vymaštěného pekáče a zvolna pečeme. Jako přílohu podáváme vařené brambory a kysané zelí. Podobně jako jitrnicový prejt, který nám ve své podstatě nahradí štíhlé jitrnice, zhotovíme namísto baculatých jelítek.



JATERNICOVÝ PREJT III JATERNICOVÝ PREJT III



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1379 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz