VEPŘOVÉ RAMÍNKO V ZELNÉM ŽUPANU.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MASO VEPŘOVÉ / VEPŘOVÉ RŮZNÉ / 




INGREDIENCE: 600g vepřového ramínka, 3 středně velké cibule, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, sůl, mletý pepř, 1 hlávka bílého zelí o váze 800-1000g, 200g uzené slaniny nebo uzeného bůčku (bez kůže), 1 lžíce oleje, 1 silnější pórek, malý svazeček petrželky nebo kousek petrželové nati, máme-li, tak svazeček čerstvého tymiánu, 1-2 bobkové listy, 1/4 l masového vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupáme a jemně rozkrájíme. Dusíme ji na rozehřátém másle nebo rostlinném tuku dokud se všechna tekutina nevydusí a cibule nezměkne. Pracujeme na malém plameni, (cibule nesmí zhnědnout ) Udušenou cibuli osolíme, opepříme a dáme vychladnout. Očištěnou hlávku zelí kolem košťálu ostrým nožem nařízneme a celou ji ponoříme do vařící vody. Po několika minutách z ní po částech uvolníme změklé listy, které hned přelijeme studenou vodou. Na pracovní plochu rozprostřeme čistou utěrku a na ni rozložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu, a to tak aby se plátky navzájem překrývaly. (Plátky slaniny mají být dostatečně rozložené, aby mohly později omnout celou pečeni). Na ně rozložíme okapané zelné listy, jež rovnoměrně potřeme dušenou cibulí. Vepřové ramínko osolíme, opepříme a položíme doprostřed připravených zelných listů. Utěrku nadzdvihneme a s její pomocí pevně ovineme listy i slaninu kolem masa. (Má být celé zakryté.) Závitek ovineme silnější niti natolik pevně aby udržel během dušení tvar a neuvolnil se. V kastrolu se silným dnem jej ze všech stran na rozehřátém tuku opečeme. Pak vedle něho položíme do kastrolu svazeček zeleniny (očištěný pórek svazeček petrželky bobkový list atd.). Do kastrolu nalijeme vývar, přiklopíme jej pokličkou a vložíme do mírné předehřáté trouby. Maso mírně dusíme doměkka. Kastrol vytáhneme z trouby odstraníme svazeček zeleniny (už ji dále nepoužijeme) pečeni vyjmeme a ostrým nožem ji na prkénku rozkrájíme na silné plátky. Narovnáme je na předehřátou mísu. Šťávu přecedíme, event. ji ještě trochu osolíme a opepříme a nalijeme ji do omáčníku. podáváme s bramborovou kaší.

VEPŘOVÉ RAMÍNKO V ZELNÉM ŽUPANU. VEPŘOVÉ RAMÍNKO V ZELNÉM ŽUPANU.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1356 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz