BROSKVOVÁ NEBO MERUŇKOVÁ MARMELÁDA.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




INGREDIENCE: 1 kg očištěného a pokrájeného ovoce, 700 g cukru, lžička kyseliny citrónové, sáček Pektogelu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté broskve nebo meruňky vypeckujeme, vykrájíme případně poškozené části, ovoce pokrájíme na menší kousky, podlijeme trochou vody a pomalu rozvařujeme. Pokud chceme mít marmeládu velmi jemnou, rozemeleme očištěné plody mlýnkem na maso. Odpaříme asi třetinu obsahu, pak přidáme cukr, povaříme 5 minut, přidáme Pektogel smíchaný s trochou cukru, zase krátce povaříme a nakonec vmícháme kyselinu citrónovou a Sorban. Pokud jsou meruňky velmi zralé a sladké, dáme cukru jen 500-600 g. Vařící marmeládu vlijeme do připravených čistých skleniček, zavíčkujeme, skleničky obrátíme dnem nahoru, aby se vysterilovala víčka, po chvíli obrátíme a uklidíme.



BROSKVOVÁ NEBO MERUŇKOVÁ MARMELÁDA. BROSKVOVÁ NEBO MERUŇKOVÁ MARMELÁDA.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1364 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz