JAHODOVÝ DŽEM

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




INGREDIENCE: 1,2 kg jahod, l želírovací cukr, 1/2 lžičky kyseliny citrónové. POSTUP PŘÍPRAVY: Jahody dobře omyjeme pod tekoucí vodou, aby se odplavil písek, velké plody překrájíme a nasypeme do širšího kastrole. Přisypeme trochu cukru a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, pak postupně vmícháme cukr a ještě chvíli povaříme. Hned lijeme do čistých skleniček, zavíčkujeme, obrátíme, ale po chvíli srovnáme, aby se džem neusadil na víčku. Necháme vystydnout a uložíme. Pokud chceme jahody kyselejší, dáme jen 500 g cukru a sáček Gelfixu. Postupujeme podle návodu na sáčku. Můžeme použít také přípravek Pektogel, 700 g cukru, l kg jahod a 1/2 lžičky kyseliny citrónové. Ke konci varu přidáme špetku Sorbanu proti plísni. Všechny popsané způsoby jsou vyzkoušené a velmi dobré. Džem má krásnou jahodově rudou barvu, svěží vůni, a i když ho do skleniček lijeme v tekutém stavu, po vychladnutí zhoustne jako pravý džem. Není však vhodný do koláčů a moučníků, protože při opětném zahřátí zřídne.

JAHODOVÝ DŽEM JAHODOVÝ DŽEM



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1364 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz