MARMELÁDA Z JEŘABIN A JABLEK

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




INGREDIENCE: 1,5 kg jeřabin, 4 větší jablka, l kg cukru, 1/4 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Červené jeřabiny přešlé prvním mrazíkem otrháme ze stopiček, špatné plody vyhodíme a jeřabiny omyjeme pod tekoucí vodou. Vsypeme je do kastrole, podlijeme trochou vody a dusíme. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince, stopky a okvětí a jablka pokrájíme na menší kousky. Dáme je do dalšího kastrole, podlijeme trochou vody a rozdusíme na pyré. Jeřabiny prolisujeme strojkem nebo sítem a čitou hmotu vlijeme do jablečného pyré. Přivedeme k varu a chvíli odpařujeme. Pak postupně přidáváme cukr, a jakmile marmeláda přiměřeně zhoustne, vlijeme ji do skleniček, uzavřeme víčky a necháme vychladnout.

MARMELÁDA Z JEŘABIN A JABLEK MARMELÁDA Z JEŘABIN A JABLEK



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1364 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz