ANGLICKÁ POMERANČOVÁ MARMELÁDA

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




INGREDIENCE: l kg chemicky neošetřovaných pomerančů s tlustou kůrou, 1,5 kg želírovacího cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Pomeranče opláchneme v horké vodě a tence oloupeme. Kůru nakrájíme na tenoučké proužky. Pomeranče rozpůlíme. Každou polovinu dáme do plátěného pytlíčku a silou vymačkáme do mísy. Obsah mísy, ve které je zatím jen pomerančová šťáva, doplníme na 2 l /2 litru. Dužinu v plátěném pytlíčku ponoříme do mísy, kam přidáme i tenké proužky kůry a necháme přes noc odstát. Obsah mísy přelijeme do hrnce, zahříváme na prudším ohni a asi 2 hodiny vaříme. Tkaninu s pomerančovou dužinou vyjmeme a změříme objem tekutiny. Na každý l /41itr připadá 225 g cukru. Obě složky promícháme, necháme je asi 30 minut vařit a během toho tekutinu párkrát zamícháme. Odstavíme hrnec z plotny. Marmeládu zpěníme mícháním a vyzkoušíme, zda správně zželírovala. Hotovou marmeládou naplníme sklenice a pevně je uzavřeme. Během toho, co marmeláda chladne, sklenice několikrát převrátíme, aby se proužky kůry rovnoměrně rozmístily po celé marmeládě.

ANGLICKÁ POMERANČOVÁ MARMELÁDA ANGLICKÁ POMERANČOVÁ MARMELÁDA



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1351 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz