JABLKA S RAJČATY Á LA MERUŇKY

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




INGREDIENCE: l kg jablk, l kg dobře vyzrálých rajčat, 1,5 kg cukru, 2 citróny, 1/2 lžičky hřebíčku, 2 kuličky nového koření, kousek celé skořice, sklenka meruňkovice nebo rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, stopku a okvětí a jablka pokrájíme na kousky. Vložíme je do kastrole, přidáme pokrájené citróny, podlijeme trochou vody a rozvaříme pyré. Rajčata rozkrájíme, rovněž trochu podlijeme a také rozvaříme. Rajčata po rozvaření propasírujeme k jablkům, přidáme koření zabalené v gáze a společně za stálého míchání 10 minut vaříme. Zbytky citrónu vyndáme, přidáme cukr a ještě 10 minut povaříme, aby se cukr rozpustil. Můžeme přidat i trochu Sorbanu. Pak vyjmeme koření, přilijeme alkohol a vařící marmeládu nalijeme do skleniček. Dobře uzavřeme víčky, obrátíme dnem nahoru a po chvíli uklidíme do chladu.

JABLKA S RAJČATY Á LA MERUŇKY JABLKA S RAJČATY Á LA MERUŇKY



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1350 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz