ROSOL Z RYBÍZOVÉ ŠŤÁVY

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




INGREDIENCE: 1,5 kg červeného rybízu, na l l šťávy 800 g cukru, špetka Sorbanu. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybíz otrháme ze stopiček, propláchneme vodou, vložíme do širšího kastrole a podlijeme trochou vody. Pomalu zahříváme k varu a vaříme, až se bobulky rozvaří. Po ochlazení prolisujeme mlýnkem na ovoce nebo v odšťavovači a na l l šťávy přidáme 800 g cukru. Nejdřív vaříme bez cukru prudkým varem, aby se tekutina odpařila. Po odpaření asi třetiny šťávy přidáme teprve cukr, zmírníme oheň a vaříme. Asi po 15 minutách začne šťáva s cukrem rosolovatět, což poznáme, když kapku šťávy vlijeme na studený talířek. Pak ošetříme Sorbanem proti plísni, vařící rosol vlijeme do skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

ROSOL Z RYBÍZOVÉ ŠŤÁVY ROSOL Z RYBÍZOVÉ ŠŤÁVY



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1376 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz