ŠVESTKOVÁ KLEVELA

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




INGREDIENCE: 2 kg vypeckovaných švestek, 500 g cukru, l sáček vanilkového cukru, sklenka rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypeckované švestky podlijeme sběračkou vody a za vyšší teploty a za stálého míchání rozvařujeme doměkka. Poté začneme přidávat cukr a vaříme ještě asi čtvrt hodiny. Nakonec přidáme rum. Nepříliš hustou vařící klevelu lijeme do větších sklenic, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme ochladit. Ukládáme do chladu. Klevela se dříve používala k přelévání tvarohových knedlíčků a různých jiných moučníků, ochucovala se skořicovým cukrem a doplňovala tvarohem, smetanou apod.

ŠVESTKOVÁ KLEVELA ŠVESTKOVÁ KLEVELA



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1367 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz