OKURKY RYCHLOKVAŠKY

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA / 




INGREDIENCE: Okurky „nakládačky", na 1 l vody l lžíce soli, snítky kopru, vinné, višňové nebo dubové listy, několik stroužků česneku.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do pětilitrové lahve nebo podobné nádoby vkládáme očištěné a vidličkou propíchané okurky, prokládáme je koprem, listím a občas přidáme i česnek. Můžeme přidat i několik stroužků česneku, plátků křenu, nebo na prstýnky nakrájenou cibuli. Vše zalijeme osolenou vodou, na povrch položíme okvětí kopru, okurky přitlačíme dřevěným plátkem, aby nevyplavaly, překryjeme plátýnkem a necháme kvasit v teplé místnosti asi týden až 10 dní. Pak je přemístíme do chladnější místnosti. Když se na povrchu utvoří bílý povlak, odstraníme dřívko a okurky můžeme ihned konzumovat. V chladu vydrží několik dní.



OKURKY RYCHLOKVAŠKY OKURKY RYCHLOKVAŠKY



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1356 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz