PIKANTNÍ ZELÍ

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA / 




INGREDIENCE: 2 menší zelné hlávky bílého zelí, 5 mrkví, 2 červené řepy, 100 g česneku, l lžíce drceného kmínu, 1/2-1 lžička čili a soli, na l l vody 4 lžíce octa a 2 lžíce soli.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí rozpůlíme, vykrojíme košťály a hlávky rozdělíme na výseče, vhodíme je do vařící osolené vody a 5 minut vaříme. Pak vyjmeme a vkládáme po vrstvách do vymyté lahve od okurek. Každou vrstvu prosypeme kmínem, na kolečka nakrájenou mrkví, na plátky nakrájeným česnekem, špetkou čili, špetkou soli a plátky uvařené a sloupnuté červené řepy. Jednotlivé vrstvy dobře upěchujeme, aby neobsahovaly vzduch. Šťávu ze zelí, která vystoupí na povrch, slijeme nebo sebereme sběračkou a sklenici doplníme čistou převařenou vodou s octem. Dlouhou jehlicí ještě zelí propícháme, aby se slaná octová voda dostala i do spodních vrstev. Povrch sklenice upevníme dřevěnou dýhou, aby zelí nevystupovalo nahoru. Sklenici uzavřeme fólií a upevníme gumičkou. Pod sklenici umístíme mísu, aby přebytečná šťáva při kvašení nevytékala na zem. Po bouřlivém kvašení přemístíme sklenici se zelím do chladna a po několika dnech je můžeme ochutnat. Pokud voda z povrchu vyschne, hned přilijeme čerstvou osolenou a okyselenou vodu. Vykvašené zelí můžeme uchovat v chladničce nebo ho sterilovat ve skleničkách.



PIKANTNÍ ZELÍ PIKANTNÍ ZELÍ



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1361 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz