VÁNOČNÍ JABLKOVÝ ZÁVIN.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MOUČNÍKY / MOUČNÍKY TŘENÉ / 




INGREDIENCE: 250g hl. mouky, 1 lžíce sádla, 1 vejce, 1 lžička octa, špetka soli, ½ šálku vlažné vody.
Náplň: 1 kg oloupaných jablk, šálek strouhanky, 1/8 másla, lžíce másla na pomaštění závinu, 4 lžíce cukru, lžička skořice, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vlažné vodě rozmícháme vejce, rozehřáté sádlo, ocet a sůl. Touto směsi po lžičce zaděláme moukou, a až se tekutina s moukou dobře spojí vypracujeme těsto rukama až je hladké, vláčné a nelepivé. Svineme je do bochánku, přikryjeme nahřátým kastrolkem a necháme ½ hodiny odpočinout. Mezitím si nakrájíme jablka na plátky. Pak těsto rozdělíme na poloviny. Jeden díl necháme přikrytý, aby těsto neokoralo. Druhý díl rozválíme na vále na placku, tu pak dále rozválíme na utěrce posypané moukou. Těsto ještě vytahujeme hřbety rukou, až je velmi tenké. Silnější okraje odřízneme. Vytaženou placku pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme na másle osmaženou strouhankou, posypeme polovinou nakrájených jablk, jablka poprášíme skořicí, posypeme cukrem, opranými rozinkami a nasekanými ořechy. Jsou-li jablka více šťavnatá posypeme je ještě trochou strouhanky. Pak pomocí utěrky začneme závin zabalovat. Přitom ještě těsto pokapeme máslem, aby dobře lístkovalo. Závin z utěrky dáme na pomaštěný plech a stejně zpracujeme druhou polovinu těsta. Záviny na plechu potřeme máslem a propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Občas záviny potřeme máslem. Upečené záviny nakrájíme na, urovnáme na mísu a pocukrujeme vanilkovým cukrem.



VÁNOČNÍ JABLKOVÝ ZÁVIN. VÁNOČNÍ JABLKOVÝ ZÁVIN.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1338 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz