MRAMOROVÝ VĚNEC

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MOUČNÍKY / MOUČNÍKY TŘENÉ / 




INGREDIENCE: 150g čokolády na vaření, 125g mandlových sušenek, 250g másla nebo rostlinného tuku, špetku soli, 200g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 6 vajec, 450g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 175ml mléka, 100g nasekaných mandlí, mandlové aroma, 2 lžíce kakaa, 5-6 lžic mandlového likéru, hrubší cukr na posypání, tuk a mouku do formy.

POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu nasekáme nahrubo a roztavíme ji ve vodní lázni. Sušenky rozdrobíme. Do šlehací misky dáme tuk, sůl, 175g cukru a vanilkový cukr a elektrickými metlami rozšleháme do pěny. Přidáme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a postupně přidáváme do směsi. Dále do ní vmícháme 125ml mléka, 65g mandlí a několik kapek mandlového aroma. Těsto rozdělíme na 3 díly. Do jednoho vmícháme kakao, zbylý cukr, 3 lžíce čokolády a zbylé mléko. Druhou část promícháme s mandlovým pečivem a likérem. Formu na věnec vymažeme tukem a vysypeme moukou. Dáme do ní nejprve tmavé těsto, na ně rozdělíme světlé a navrch mandlové, které protáhneme vidličkou. V předehřáté troubě (el. sporák 175°C/ plyn stupeň 2) pečeme asi 50 minut. Zbylé mandle opražíme nasucho dozlatova. Věnec vyjmeme a necháme vychladnout. Ve vodní lázni znovu zahřejeme čokoládu a koláč jí přelijeme, posypeme jej cukrem a mandlemi a necháme zaschnout.



MRAMOROVÝ VĚNEC MRAMOROVÝ VĚNEC



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1357 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz