INGREDIENCE: 2 kg vepřové pečeně bez kostí, sůl, pepř, muškátový oříšek, kmín, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 500g vepřové krkovice, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100g sádla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou pečeni seřízneme na plát, který dobře naklepeme a osolíme. Vepřovou krkovičku vykostíme, s cibulí a česnekem nahrubo nasekáme, okořeníme, osolíme, přidáme mouku a hmotu spojíme vejci. Plát z pečeně naplníme, zavineme a převážeme nití. Na pekáč dáme špejle, aby se maso nepřichytilo a na ně vložíme připravené maso, které přelijeme rozpuštěným sádlem. Pečeme na mírném ohni asi 2,5 hod. Tuk necháme vysmahnout, polovinu slijeme do hrnku a zbývající tuk zalijeme asi 2–3 dcl studené vody. Šťávu svaříme a procedíme. Pečeni zbavíme niti, nakrájíme na plátky a urovnáme na mísu, kde ji přelijeme šťávou. Z mísy si každý nabere podle chuti, zvlášť servírujeme bramborové knedlíky a kysané zelí.
JEMNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY.
INGREDIENCE: 500 g vařených brambor ve slupce, 90g krupičky, 70g solamylu, 1 rohlík, 1 syrové vejce, 1 čajová lžička soli, 1 polévková lžíce soli .
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve dáme vařit vodu do třílitrového hrnce. Vody musí být dostatek, aby knedlíky ve vodě volné plavaly. Vodu nezapomeňte osolit zarovnanou polévkovou lžící soli. Nyní nastrouháme do větší misky oloupané studené vařené brambory. Postupné přidáme krupičku, solamyl, nakrájený rohlík, celé vejce a čajovou lžičku soli. Jmenované suroviny dobře propracujeme, rozdělíme na čtyři díly a vytvoříme kulaté knedlíky. Během této přípravy začala voda v hrnci vřít. Do vroucí vody postupné přidáváme knedlíky tak, že po vložení prvního knedlíku počkáme s vložením dalšího, až znovu začne voda vřít atd. Když voda začne vřít i po posledním vloženém knedlíku, zmírníme přívod tepelné energie natolik, aby voda vřela jen lehce. Od tohoto okamžiku budou knedlíky hotové za 20 minut. Přesvědčíte se o tom lehce. Rozřízněte knedlík ostrým nožem nebo bílou nití. Pokud na řezu neobjevíte stopy po syrovém těstě, je jemný bramborový knedlík hotov.
Nebo v sekci knedlíky bramborové si vyberte podlé chuti.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1338 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA