ZABIJAČKOVÉ KYSANÉ ZELÍ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZABIJAČKA DOMÁCÍ / ZABIJAČKA MASO / 




INGREDIENCE: 800g libového vepřového masa, 100g rýže, 150g sádla, 1 cibule, sůl, mletá sladká paprika, majoránka, mletý pepř, kmín, l -2 stroužky česneku, 1 vejce, listy z 1 kysané hlávky zelí (nemáme-li je po ruce, můžeme použít povařené listy z čerstvé hlávky zelí, 1,5kg kysaného zelí, 1 kg vepřové hlavy, 2 cibule, 60 g hladké mouky, 2 dl kysané smetany, 500 g uzených klobás, 800 g vepřových žebírek.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme. Přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži podusíme ve vodě dopoloměkka. Na části sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vychladlé přidáme k masu spolu s rýží, solí,paprikou, majoránkou, pepřem, česnekem, drceným kmínem, vejcem a dobře promícháme. Hotovou směsí naplníme zelné listy, svineme do tvaru válečku a oba konce vtlačíme dovnitř. Kysané zelí rozložíme na dno smaltované nádoby, na ně poskládáme těsně vedle sebe závitky, další vrstvu tvoří kousky masa z vepřové hlavy (s kůží) a nakonec opět vrstva kysaného zelí. Na pánvi rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm pokrájenou cibuli, poprášíme paprikou, zamícháme, zalijeme studenou vodou a nalijeme na zelí tak, aby bylo úplně potopené. Vaříme je asi 1 hodinu na mírném ohni, přikryté pokličkou. Uvařené závitky ze zelí vyjmeme, přeložíme do kastrolu a pod pokličkou uložíme na teplé místo. Z mouky a zbylého sádla usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou, rozšleháme a vmícháme do zelí. Dochutíme je pepřem, solí, přimícháme smetanu, vložíme zpět závitky a vše ještě dusíme. Při podávání závitky poklademe ohřátými klobásami a osolenými, čerstvě upečenými žebírky.



ZABIJAČKOVÉ KYSANÉ ZELÍ. ZABIJAČKOVÉ KYSANÉ ZELÍ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1392 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz