DOBRÉ FÍGLE V KUCHYNI

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DOBRÁ RADA / DOBRÁ RADA KUCHYNĚ / 




Víte že ... Upečené maso krájíme až za 10-15 minut po částečném vychladnutí. Jinak nám z masa vyteče hodně šťávy.

Aby strouhanka při smažení řízků neodpadávala, přidáme do vajíček několik kapek oleje.

Když dáme na stůl misku s ledem, vyložíme ji nejdříve alobalem. Kostky se nebudou tak rychle rozpouštět.

Když chceme, aby kynuté buchty byly vláčnější, přidáme do těsta jeden vařený brambor.

Přesolenou polévku napravíme tak, že v ní uvaříme několik malých brambor, které pak využijeme jako přílohu.

Tvrdé maso rychle uvaříme, udusíme, když do vody přidáme trochu octu.

Do vody na kávu přidáme zrníčko soli. Zvýrazní se tím chuť i vůně zrnkové kávy.

Při smažení potravin obalených v mouce, ve vejci a strouhance se někdy obal přilepí na pánev a při otáčení se pak trhá. Když do vajíčka na obalování přidáme lžičku bramborové mouky, nebude se obal na pánev lepit.

Při přípravě pokrmů s přísadou piva používáme pouze obyčejné světlé pivo. Plzeňské pivo má v pokrmech hořkou chuť.

Při přípravě pokrmů podle čínských předpisů nám často chybí sójová omáčka. Můžeme ji nahradit malým množstvím polévkového koření a worcestru.

Kuře před pečením potřeme olejem nebo máslem s citrónovou šťávou. Po upečení bude maso vláčné a chutnější.



DOBRÉ FÍGLE V KUCHYNI DOBRÉ FÍGLE V KUCHYNI



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1399 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz