JITRNICE SELSKÉ – HRUBOSEKANÉ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZABIJAČKA DOMÁCÍ / JITRNICE JELITA A PREJT / 




INGREDIENCE: 1 kg vepřové hlavy, 200g vepřových jater, 100g vepřového bůčku, 150g vepřových plic, 5 rohlíků, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, cibule, tenká střeva.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou hlavu a maso valíme v osolené vodě s cibulí (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) do měkka. Maso vyjmeme z vývaru, z hlavy obereme a vše dobře nasekáme. Syrová vepřová játra semeleme. Rohlíky namočíme v prochladlém vývaru a dobře rozmačkáme, přidáme k játrům a vymícháme. Pak postupně zamícháme sekané maso. Hustotu upravíme vývarem z masa. Ochutíme kořením. Prejt plníme do dobře vypraných střev a vaříme při 80-90°C asi 10 až 15 minut. Vařené jitrnice vyjmeme a dáme zchladit do studené vody. Klademe na prkénko nebo plátno a necháme ve vzdušné chladné místnosti ztuhnout.



JITRNICE SELSKÉ – HRUBOSEKANÉ. JITRNICE SELSKÉ – HRUBOSEKANÉ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1411 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz