INGREDIENCE:
1 kg hovězího zadního,
zmražená slanina nakrájená na klínky (na špikování),
3 mrkve,
1 celer,
1 petržel,
3 cibule,
2 lžíce plnotučné hořčice,
brusinky nebo marmeláda z nich,
1-2 lžíce octa,
tymián, bobkový list, pepř, nové koření,
2 kuličky jalovce,
1 citron – okrájený, rostlinný olej,
120 g másla, krupicový cukr.
Na dokončení:
30% smetana 200 - 250 ml,
2 lžíce mléka,
2 lžíce hladké mouky.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Maso prošpikujeme slaninou - nožem uděláme díry "po vláknu" a zmražené kousky do nich nastrkáme.
Mrkev, celer, petržel, cibuli nastrouhat nahrubo a osmahnout na troše oleje a třetině másla, po dvou minutách přidat koření.
Po dalších dvou minutách posypte dvěma lžícemi krupicového cukru a opět smažte cca 3 minuty - cukr zkaramelizuje.
Přidat 2 lžíce brusinek nebo lžíci brusinkové marmelády, hořčici a ocet, zamíchat a chvíli nechat probublat, aby se ocet odpařil.
Pak zalít trochou vody a dát do pekáče.
Na další třetině rozpáleného másla a troše oleje opečeme prošpikované, osolené a opepřené maso, dáme do pekáče k základu, posypeme tymiánem, přidáme nakrájený oloupaný citron bez peciček a pečeme 15 minut na 220 stupňů.
Poté snížíme na 200, pekáč přikryjeme a pečeme ještě hodinu, pak odkrýt a péct 15 minut doměkka.
Dle potřeby samozřejmě podlévat vodou.
Poté dáme maso stranou, vyjmeme koření, a všechnu zeleninu seškrábneme z pekáče, i tu připečenou - udělá to vynikající chuť - do kastrólu.
Tyčovým mixérem všechno umixujeme.
Poté přilijeme šlehačku smíchanou s 2 lžícemi mléka a 2 lžícemi hladké mouky, přivedeme k varu a povaříme cca minutu.
Nakonec přidáme poslední třetinu másla, promícháme.
Maso nakrájíme přes vlákno na plátky a podáváme s knedlíkem, ušlehané šlehačky nebo zakysané smetany a brusinek.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,98 | Hodnotilo: 1350 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA