JELÍTKOVÝ PREJT ZAPEČENÝ - ŽEMLOVÝ

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZABIJAČKA DOMÁCÍ / JITRNICE JELITA A PREJT / 




INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 300g syrového vepřového sádla, 10 žemlí, 4 dl vepřové krve, 3 větší cibule, sůl, mletý pepř, majoránka, drcený kmín, mleté nové koření. POSTUP PŘPRAVY: Dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Z hlavy obereme maso a nakrájíme na drobné kostičky. Syrové sádlo nakrájíme na kostky a vyškvaříme, sádlo slijeme a na něm usmažíme do růžova jemně nakrájenou cibuli. Žemle nakrájíme na kostičky, zalejeme procezenou krví a necháme nasáknout. Do nakrájeného masa přidáme nasekané škvarky, smaženou cibuli, koření a dobře promícháme. Tuto směs zlehka vmícháme do žemlí s krví, dochutíme dle potřeby a vývarem z hlavy upravíme hustotu. Prejt vložíme na vymaštěny pekáček a zvolna upečeme, až není krvavý.

JELÍTKOVÝ PREJT ZAPEČENÝ - ŽEMLOVÝ JELÍTKOVÝ PREJT ZAPEČENÝ - ŽEMLOVÝ



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1375 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz