POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi hodinu před obědem se rozpálí na omeletové pánvi pěkný kousek čerstvého másla, na němž se připravené bifteky 10 minut po jedné straně a 10 minu po druhé prudce opečou. Výdaji se n ohřátou mísu, šťáva na pánvi se zapráší moukou, zaleje polévkou, povaří a vleje na bifteky.
2. Na cibulce: Připravené bifteky se obalí po jedné straně moukou, opečou rychle po obou stranách na rozpáleném másle, pak vloží na kastrol se zapěněnou cibulkou, ještě chvilku podusí, tak aby se nepřipálily, pak podlejí a dusí asi ½ hodiny do měkka. Šťáva se upraví jako předešlá, podleje se raději méně, aby zůstala silná a hustá, ne vodnatá.
3. Na sardeli: Upravují se jako předešle, ale na postrouhané cibulce s utřenou sardelkou nebo sardelovou pastou. Solí se pak méně, poněvadž sardelka je slaná. Šťáva se může zahustit bílou strouhanou houskou.
4. S Hříbky: 4 silné bifteky ze svíčkové opečou se prudce po obou stranách na pánvi asi ve 100 g rozpáleného čerstvého másla. 4 velké hřiby (houby) se očistí, jemně usekají a osolené osmaží na kousku másla s trochou zelené petrželky. Když vysmáhnou, pokladou se jimi bifteky, vloží na pekáček, podlijí šťávou z másla, v němž se opékaly, zalitou asi 3 lžícemi polévky a dusí v troubě do měkka.
5. Myslivecké: Bifteky ze svíčkové se naklepou, protáhnou slaninou, osolí, po jedné straně pomouční a na pánvi v trošce omastku rychle opečou. Po přiměřeném kousku nakrájené kořenové zeleniny a cibule se zapění na jiném kastrolku, bifteky na to vloží a dusí do měkka za podlévání červeným vínem a vodou. Doslov: Bifteky se podávají s rýží, makarony, bramborovou kaší nebo novými brambory. K slavnostní příležitosti se na každý biftek položí vejce, upravené jako volské oko, a přílohami se mísa obloží. Rýže se může posypat sekanou šunkou, makarony parmazánem nebo jiným tvrdým sýrem, brambory sekanou zelenou petrželkou. K tomu jsou vhodné kyselé okurky.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1347 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA