PLNĚNÁ HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Pěkně odleželá svíčková se rozřízne na vhodný plát. Nejlépe nám to udělá řezník. Plát se po obou stranách naklepe a osolí. Asi po 250 g vepřového a hovězího mase se umele, přidá se trochu na kostečky krájené slaniny, strouhaná cibule, sůl, zelená petrželka, pepř, 1 vejce a vše se dobře promíchá. Maso se nádivkou potře; má-li být pečeně přepychovější, poklade se řádkou na tvrdo uvařenými vejci, zabalí, ováže čistým motouzem nebo zašije. Může se ještě na povrchu protáhnout slaninou. Obalí se pak na pekáči v rozpáleném omastku a za podlévání vodou nebo polévkou z kostí se peče. Měkká se pokrájí na plátky, uloží na prohřátou mísu, obloží případně rýží, brambůrky nebo knedlíky Šťáva se zapráší moukou, provaří, procedí a podává v omáčníku.

2. Maso se upraví na plát jako předešle, naklepe, osolí, opepří, potře asi 250 g mletého vepřového masa, smíchaného s jemně sekanou velkou cibulí, poklade tenkými plátky slaniny, zabalí a peče jako předešlé. Když je již téměř měkké, zaleje se asi ¼ l kyselé smetany, rozkvedlané se lžíci mouky, a dopeče. Hotová pečeně se pokrájí na tenčí plátky, omáčka se dle potřeby zacedí ještě citronovou šťávou a podává zvlášť v omáčníku. K tomu noky, knedlík, makarony nebo brambory.



PLNĚNÁ HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ (Recept z třicátých let minulého století) PLNĚNÁ HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1361 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz