ROASTBEEF – ROSTBIF (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




Používá se dobře odleželé maso z nízkého boku, zbavené kostí. Pravý anglický roastbeef se upravuje rychle, aby byl uvnitř krvavý. To neodpovídá naší chuti, proto uvádím jen rostbíf po našem způsobu.
POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Maso se naklepe, osolí, opepří a pevně sváže motouzem, aby zachovalo tvar. Na omastku se zapění pokrájená cibule, maso v tom obalí a dusí za potřebného podlévání zvolna do měkka. Pak se motouz odstraní, rostbíf nakrájí na tenké plátky, uloží na mísu a pěkně hnědou přírodní omáčkou poleje.
2. Maso se upraví stejně jako předešle, ale nepepří. K zapěněné cibuli se přidají asi 2 rozkrájená rajčata, nějaké zrnko pepře, nového koření, špetka tymiánu a v tom se maso dusí. Omáčka se pak zapráší moukou, podleje vodou, přidá se trochu octa nebo citronové šťávy, kousek cukru a povařená šťáva se procedí na maso, zbavené motouzu a pokrájené na plátky.
3. Na 1 kg masa, upraveného jako v prvním předpise, zpění se na omastku 1 nakrájená cibule a maso na tom dusí. Asi za hodinu potře se sardelovým máslem z 2 sardelí nebo sardelovou pastou s máslem utřenou a dopeče v troubě, při čemž se podlévá polévkou. Měkké maso se vyndá, šťáva zapráší moukou, podleje skleničkou bílého vína a dobře povařená procedí. Rostbíf na všechny tyto způsoby může se podávat s rýží, makarony nebo brambory. Obkládá-li se na míse příkrmem, dá se omáčka zvlášť do omáčníku.

ROASTBEEF – ROSTBIF (Recept z třicátých let minulého století) ROASTBEEF – ROSTBIF (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1349 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz