VEPŘOVÝ BŮČEK NADÍVANÝ (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Mladý vepřový tenký podbřišek se naklepe, vrchní kůže nařízne se lehce na pruty, aby se pečeně lépe krájela, a spodem rozřízne se otvor na nádivku. Maso se dobře nadije, dobře zašije a položí nasolené kůžičkou nahoru do horkého pekáče. Podleje se vařící vodou, posype kmínem a peče asi 2 hodiny. Upečené se nechá dobře vystydnout, nakrájí na plátky a podává s celerovým nebo bramborovým salátem.
Nádivka 1: Rozmíchá se asi 60 g másla s 3 žloutky, přidají se 2 v mléce máčené žemle, sůl, sekaná zelená petrželka, z 2 bílků sníh a strouhané housky dle potřeby.
Nádivka 2: Asi 100 g spařené rýže se odusí na másle, podleje horkou vodou, ne mnoho, a v troubě asi 10 minut dusí, až voda vsákne a rýže je poloměkká, ne kašovitá. Do vychladlé zamíchá se 1 syrové vejce, asi 100 g sekaného uzeného masa, 2 na másle míchaná vejce, osolí se to a okoření zelenou petrželkou.

VEPŘOVÝ BŮČEK NADÍVANÝ (Recept z třicátých let minulého století) VEPŘOVÝ BŮČEK NADÍVANÝ (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1340 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz