HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ S BRUSINKAMI

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MASO HOVĚZÍ / HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ / 


Od Evy z Olomouce

INGREDIENCE:
1 kg zadního hovězího
100 g slaniny bez kůže
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 cibuli sůl
50 ml oleje
5 kuliček celého pepře
2 lžíce brusinkového kompotu
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy špetka tymiánu
1 menší citron
40 g másla
75 g hladké mouky
250 ml smetany
25 ml octa
30 g cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY:
Maso na pečení odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou.
Pak je ze všech stran potřeme solí.
Všechnu kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a spolu s cibulí nakrájíme na kousky.
Na rozpáleném oleji orestujeme hovězí pečeni, vyjmeme ji a na vypečeném tuku potom osmahneme dozlatova i pokrájenou zeleninu spolu s cibulí.
Vše potom přeložíme do pekáčku (pokud to Váš pekáček vydrží, nemusíte nic přendávat a smažíte rovnou na pekáčku),
přidáme pepř, bobkové listy, nové koření, tymián a důkladně omytý, na plátky nakrájený citron.
Zastříkáme octem, přikryjeme a dusíme v troubě při 180°C, dokud maso nezměkne.
Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou.
Měkké maso vyjmeme. Zeleninu rozmixujeme se šťávou, zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme za občasného míchání asi 20 minut.
Nakonec přidáme smetanu a už jen krátce povaříme.
Omáčku potom propasírujeme přes síto, dochutíme cukrem i octem a znovu krátce povaříme.
Hotové maso nakrájíme na širší plátky a podáváme s omáčkou, houskovým knedlíkem a brusinkovým kompotem, příp. ozdobíme plátkem citronu.

 



HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ S BRUSINKAMI HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ S BRUSINKAMI



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1404 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz