KEBAB ŠČOKLA (z Ostravy)

Právě se nacházíte: Home / RECEPTY / SPECIALITY / SPECIALITY VEPŘOVÉ / 



"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kilo pjeknyho bučku, kilo (bo rači pjet stručky) česneku, grylovaci kořeňy. Na salatek činske zeli, cebulu - dvje bo třy, nakrajeť na kuštičky, sojovu mačku, kečup, sklinečku majonezy a truško tureckyho kořeňy (gdo nědřepjel v Turecku, tak grilovaci bo jine,stama gde dřepjel). To zamichame v mise vařeku bo vjetvu, gdo něma vařeku bo vjetev, toš ruku. Buček dame pecť. Vobendame ho česnekem, možeme ho podliť, esi je potřeba, a ke koncu ho posypeme tym grilovacim. Kuď u teho pečeni chlastame, něsmime usnuť, bo vyhořyme. Až je to hotovy, nakrajime ho na mrňave kusky - obrnime se trpjelivosti, bo to chvilu trva. Vohřejem to eště jednuc, k temu si dame ten bazmek z teho zeli a chleba, ale ja si dycky zrobim take bulky z těsta na picu, dyš ovšem su střyzlyvy. To se veme kilo muky, asi polohrube, ale už sem to klohnil i z hladke aj hrube a dycky sem se dobře naž..l - trocha voleja, sul a kvasek a smicha se to a něcha se to třyštvrtě hodiny kynuť. Pak se to pomačka, po trochach se to veme do ruk, zrobi se take kobližky a da se to na plech a upeče do zlatova. Jo a ten kvasek se zrobi uplně prvni a to tak, že si negde nandete bo pučite bo inač zeženete čistu mištičku a do ni rozdrobite dvje kostky kvasnic bo drožďy, jak temu gde řykaji, přydate pul pivniho grigla vlažne vody a jednu malu štamprdlu na gořalu cukru (jenom cukr! Gořalu ni.) Až to pjeni a leze z mištičky ven, tož to tež vrznem do teho těsta a dal už to zname. Je to docela dobry.



KEBAB ŠČOKLA (z Ostravy) KEBAB ŠČOKLA (z Ostravy)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1426 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz