ŠVESTKOVÁ MARMELÁDA (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Švestky se odpeckují, rozvaří s trochou vody a přes hustší cedník pomocí dřevěné paličky rozmačkají, aby se zbavily slupek. Protlačená kašovina se zváží, na 1 kg se připraví 500 g krystalového cukru, marmeláda se vaří v nerezovém hrnci, když je jí asi polovina, přidá se tam cukr a za stálého míchání vaří, až kápnutá na talíř se neroztéká. Plní se horká do nahřátých sklenic, nechá vystydnout, nahoru položí kousek plátna v rumu namočeného a ováže. Hodí se i do jemných moučníků.



ŠVESTKOVÁ MARMELÁDA (Recept z třicátých let minulého století) ŠVESTKOVÁ MARMELÁDA (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1407 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz