VALAŠSKÉ KLOBÁSY (10 KG)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZABIJAČKA DOMÁCÍ / ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY / 




INGREDIENCE: 3 kg vepřové krkovičky, 4 kg vepřového bůčku, 2 kg skopové plece nebo krku bez tuku, 2 kg skopového výřezu, 200g třeného česneku, 200g dusičné solí, 50g mletého pepře, 50g drceného kmínu, 1 kg vepřové uzené slaniny, střeva.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovičku a. uzenou slaninu nakrájíme na kostičky maximálně do 1 cm. Bůček a skopový ořez nakrájíme na mletí a prosolíme. Ze skopového libového masa připravíme prát. Technologický postup je stejný jako při přípravě z hovězího krku Vše necháme 3-4 dny proležet. Po odležení bůček a výřez pomeleme a vmícháme do prátu s přidáním třeného česneku a koření. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájenou slaninu a krkovičku. Dobře vymícháme a plníme do šlemovaných střev. Velikost klobásy oddělíme přetočením střeva nebo převázáním, Necháváme jednotlivé klobásy za sebou podle délky střeva. Zavěšujeme na dřevěné hůlky jako věnec a udíme teplým kouřem do 60°C tři až čtyři hodiny. Pokud udíme studeným kouřem, tak deset až dvanáct hodin.



VALAŠSKÉ KLOBÁSY (10 KG) VALAŠSKÉ KLOBÁSY (10 KG)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1370 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz