HANÁCKÉ KLOBÁSY (10 KG)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZABIJAČKA DOMÁCÍ / ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY / 




INGREDIENCE: 5 kg libového vepřového výřezu, 4 kg bůčku, 1 kg hovězího krku, 1 kg hřbetního sádla, 50g mletého pepře, 30g drceného kmínu, 100g třeného česneku, 100g ostré mleté papriky, 220g dusičné soli, střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový výřez nakrájíme na kousky a prosolíme. Bůček a hřbetní sádlo nakrájíme na kostičky, prosolíme a promícháme. Z hovězího odblaněného krku vypracujeme prát. Vše v nádobách necháme v chladnu 3-4 dny proležet. Po odležení vepřovy výřez umeleme na hrubší strukturu, promícháme s hovězím prátem, přidáme v trošce vody rozmíchané koření, česnek, mletou papriku a vše důkladně vymícháme. Nakonec vmícháme do směsi na kostičky nakrájený bůček a hřbetní sádlo. Plníme do tenkých šlemovaných střev. Páry klobás v půli přetočíme, konce zapíchneme a střívko přehneme. Páry klobás věšíme na dřevěné hůlky. Ve vyhřáté udírně udíme nejprve hodinu při 75~80°C. Pak pokračujeme dále teplým kouřem, ale jen při teplotě do 50°C ještě 4-5 hodin do tmavohnědé barvy.

HANÁCKÉ  KLOBÁSY (10 KG) HANÁCKÉ  KLOBÁSY (10 KG)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1363 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz