SACIVI KUŘE PO GRUZÍNSKU.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / SPECIALITY / SPECIALITY DRŮBEŽ / 




Známe už dvě kuřata po Gruzínsku: Tabaka a Tamara. Nyní přistoupíme k třetímu gruzínskému receptu; je to studená lahůdka, kterou zvlášť oceníme v horkých letních dnech. Můžeme ji připravit z kuřete nebo i z půlky mladší slepice.Dobře očištěné kuře dáme v celku vařit do slané vody a kořenovou zeleninou. Vody nedáme příliš, abychom získali vývaru jen tolik, kolik ho upotřebíme na omáčku. Uvařené kuře nebo slepici vyndáme, rozporcujeme a zprudka opečeme na pánvi v horkém omastku. Mezi vařením jsme si připravili 200g ořechových jader; nyní je dvakrát umeleme na masovém strojku. K nim přidáme 2-3 stroužky třeného česneku, trochu sladké papriky, jemně opepříme a posypeme drobně nasekanou petrželkou. Tuto směs zředíme vývarem z kuřete, přidáme k ní 2 zpěněné cibule a za pozorného míchání necháme na ohni vzkypět. Okyselíme citrónem nebo rybízovou šťávou a necháme ještě jednou přejít varem. Získali jsme hustou, tučnou omáčku, kterou teď nalijeme na opečené porce masa. Dáme vychladnout a podáváme úplně studené s dušenou rýží, vařenými brambory nebo makaróny.

SACIVI KUŘE PO GRUZÍNSKU. SACIVI KUŘE PO GRUZÍNSKU.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1353 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz