KYJEVSKÉ KOTLETY.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ KUŘE / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Kyjevské kotlety jsou světoznámé a jsou pochoutkou vyhledávanou všemi cizinci, kteří zavítali do bývalé SSSR. Připravují se z přední půlky větších kuřat. Ze zbylých částí kuřat a stažené kůže připravíme druhý den kyjevské karbanátky. Přichystáme si tedy tři přední půlky kuřat, vyřízneme prsíčka, na kterých však ponecháme kousek křídelní kosti (aby to byly kotlety!) a kůži z nich sloupneme. Prsíčka obrátíme, silnější vrstvu masa nařízneme ze středu ke straně a rozevřeme, čímž plochu masa zvětšíme. Tak upravená prsíčka lehce naklepeme paličkou. Středem prsíček se táhne šlacha, kterou na dvou místech přeřízneme, přeříznuté části zakryjeme kouskem kuřecího masa a paličkou je přiklepneme. Pak osolíme, do středu položíme šišku másla (asi 30 g), kterou do prsíček zavineme tak, že vznikne váleček podobný silnému doutníku. Takto tvarované kotlety omočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve vláčné strouhance, znovu omočíme ve vejcích a znovu obalíme v housce, pak v dostatečném množství rozpáleného oleje smažíme do růžova asi 5 minut. Nejpodstatnější na této lahůdce je, aby máslová šiška, kterou do prsíček zabalujeme, byla hodně vychlazená; bereme proto máslo z lednice. Dále nesmíme kotlety smažit víc, než je třeba, neboť jinak by máslo vyteklo a kotlety by pozbyly své speciální příchuti. V Kyjevě je podávají na chlebových topinkách, u nás jí dáváme s bramborovou kaši.

KYJEVSKÉ KOTLETY. KYJEVSKÉ KOTLETY.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1338 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz