SIBIŘSKÉ PELMENĚ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / SPECIALITY / SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nudlové těsto s hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutku a vody. Dlaní propracované těsto má být lesklé a suché. Těsto, rozválené na placky, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu zaschnout, přičemž je několikrát obrátíme. Placky musí být vláčné; jsou-li přeschlé, lámou se. Pak třikrát umeleme ve strojku: 200g hovězího masa z plece nebo hrudí, 150 g prorostlého vepřového masa z plece nebo z krku zároveň s 60g cibule. Utřeme do pěny 30g másla a za stálého míchání k němu postupně přidáváme umleté maso, sůl, pepř. Vše dobře promícháme. Na vále poprášeném moukou rozválíme z těsta placku 2-3 mm silnou. Na polovině této placky si lehce vytlačíme sklenicí kolečka - jen náznakem, nevykrojíme úplně! Do středu těchto koleček dáme kuličky z masité nádivky. Těsto kolem nádivky potřeme bílkem, pak druhou polovinou placky tuto nádivku překryjeme a teď už pevně vykrajujeme sklenicí kolečka tam, kde nám hrbolky prozrazují nádivku. Pelmené vkládáme do osolené vařící vody a zvolna je vaříme přibližné 10 minut - až vyplavou na povrch. Drátěnou naběračkou je přendáme na talíř a polijeme rozehřátým - ne přeškvařeným - máslem nebo kyselou smetanou.

SIBIŘSKÉ PELMENĚ. SIBIŘSKÉ PELMENĚ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1352 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz