ZAJÍC PODLE HEJTMANA.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZVĚŘINA / ZVĚŘINA ZAJÍC / 




INGREDIENCE: 1 zaječí hřbet, 200g slaniny, 200g cibule, citrónová kůra, bazalka, tymián, pepř, 2 dl červeného vína, 100g jader vlašských ořechů, 150g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí hřbet vykostíme a maso nakrájíme na plátky. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem a do ní vložíme směs, kterou uděláme z masa, drobně nakrájené cibule, rozsekaných jader vlašských ořechů, koření a červeného vína: Přiklopíme, zasuneme do trouby a dusíme 1 1/2 hodiny. Podáváme se smaženými bramborovými kroketami. Toto jídlo lze předložit i studené. V tom případě si musíme ale připravit speciální studenou omáčku: 3 dl černého piva, 1 dl červeného vína, citrónová šťáva a kůra, 150g brusinek, 50g hořčice, 100g chlebových kůrek, rozmarýn, zázvor, pepř. Do černého piva dáme povařit nastrouhaný černý chléb, ke kterému přidáme hořčici, brusinky a citrónovou kůru. Vše okořeníme mletým pepřem, rozmarýnem, zázvorem, zalijeme červeným vínem a dochutíme citrónovou šťávou. Hotovou omáčku propasírujeme a necháme vychladnout. Ke studenému zajíci podle hejtmana podáváme opečený bílý chléb.

ZAJÍC PODLE HEJTMANA. ZAJÍC PODLE HEJTMANA.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1323 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz